Kápráz egyhegy éber sárkányfája, avagy ÉL éli életét a sötét idő tengerén.

2021. augusztus 31. 20:35 - Kápráz

Az érem két oldala

és a harmadik ⵗ az éle . . .

a negyedikről meg,...   hna mindegy is

Az  :érem:  lehet akár régi vagy új, többnyire
kisméretű (hogy k̶ö̶n̶n̶y̶ű̶ l̶e̶g̶y̶e̶n̶ e̶l̶h̶a̶g̶y̶n̶i̶  a zsebemben is jól elférjen),
közel kör alakú (hogy m̶e̶s̶s̶z̶i̶r̶e̶ g̶u̶r̶u̶l̶j̶o̶n̶  ne akadjon meg semmiben),
és praktikus okokból lapos fémtárgy. Azonban...

... illetve pontosan ezen okból kifolyólag, két oldala van.

Namármost ez elég sokmindent jelenthet, mármint képletesen értve, sok mindent meg nem. Először is szimbolikusan reprezentálhatja a mindenkori szembenállást. a feleket. Ha az egyik oldalt nézem, nincs rálátásom a másik oldalra. Nézek másokat, és mások néznek engem, de nem látom magam úgy, ahogy mások látnak engem. Kölcsönösen egymás ellentét oldalán helyezkedünk el. Nincs olyan 'érme', melynek csak egy oldala lenne. A kettő együtt alkot egy egészet. Egészítik egymást. Nincs egyik a másik nélkül. Van egyik, tehát van másik is. Az ellentétek ellentét párokat alkotnak. A párok teljessé teszik egymást.  egészen.

A páros egyik tagja idētlen idēk óta - Isten tudja pontosan mióta - egészen pontosan Ádám Éva óta száműzetve van. Mindig csak a szépet akarom látni /mutatni/, mindig csak a szépet akarom hallani /mondani/, csakis kizárólag nagyon jól akarom magam érezni. Jól akarok teljesíteni. Jól akarok viselkedni. Jó színben akarok látszani. Jól akarok játszani. Mert nem szabad rosszalkodni. Nem szabad veszíteni. Nem szabad sírni. Nem szabad szabadkozni. Semmit sem szabad, mert minden kötelező.       tehát nincs szabadság...

Mert mi a szabadság? ...   szabad azt jelenti; megengedem. Megengedem magamnak, hogy úgy érezzem magam, ahogyan éppen érzem magam. Függetlenül attól, hogy éppen hogyan érzem magam. Szabad rosszul éreznem magam. Igen, nagyon is szabad. sőt... De ez még nem jelenti azt, ne lehetne magam érezni jól. Ha nem engedem meg magamnak, hogy azt érezzem amit érzek - legyen az jó vagy rossz - azzal letagadok magamból egy darabot. Rosszul leszek az egésztől. Ha megtagadom a 'rosszat', nem leszek jobb. Ha megtagadom a 'jót', nem lesz jobb a rossz. Az érzést átélni kell. Megadom magam. Lehetek dühös, irigy, lehangolt, önző stb. Mint ahogy lehetek hálás, szeretettel teli, felhangolt, önzetlen is. Legalábbis érezhetem magam így. Persze nem muszály beleragadni, ha nem akarok. és tombolni sem kell feltétlenül. Ha megértettem amit átadni kívánt, az érzés távozik. Megy ami maradt, és marad ami jön.

 

Az érem egyik oldalán az áll,
                                                             hogy meg van írva...

A másik oldalán viszont az van rajzolva,
                                                                                   hogy nincsen megírva

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaprazegyhegy.blog.hu/api/trackback/id/tr8116670702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Kápráz egyhegy éber sárkányfája, avagy ÉL éli életét a sötét idő tengerén.
süti beállítások módosítása